Control acces / Antiefracție

Accesul unei persoane într-o anumită zonă poate fi restricționat în funcție de un interval orar zilnic și de zilele din săptămână. Se limitează în acest fel traficul de persoane, se controlează și se dirijează accesul persoanelor pe intrarea principală din clădire și se limitează accesul în incintele cu specific deosebit de lucru. În plus, se pot integra și programe specializate de pontaj care preiau informațiile din sistemul de control al accesului și realizează o gamă complexă de rapoarte de pontaj. 
  
 Calea de acces care reprezintă filtrul de control al accesului poate fi reprezentată de o ușă cu balamale, simplă sau dublă, o ușă glisantă, un turnichet, accesul putând fi controlat într-un singur sens sau în ambele sensuri. 
  
 Controlul accesului se face cu ajutorul cititoarelor de cartele, care au evoluat de la cititoare cu cod de bare sau magnetice, până la cititoare de proximitate, cu smart-cip, biometrice (pentru amprentă) sau de scanare a retinei umane. În același mod au evoluat și cartelele de control al accesului, fiecare tip de cartelă adaptându-se la tehnologia cititorului folosit. Dotarea filtrului de control al accesului cu dispozitive auxiliare este obligatorie, acestea asigurând funcționalitatea filtrului. 

Sistemele de control acces pot fi:

  •  Cu inteligență centralizată - deciziile de acces sunt luate de un server central 
  •  Cu inteligență distribuită - deciziile de acces sunt luate local, de către un controller 


Dispozitive auxiliare:

  •  Yală electrică poziționată în tocul vertical fix al ușii sau electromagnet poziționat la partea superioară a ușilor masive (gen tezaur) 
  •  Contact magnetic poziționat la partea superioară a ușii, cu rol de a sesiza o intrare forțată, fără prezentarea unei cartele autorizate sau ținerea ușii deschise un timp mai mare decât cel permis 
  •  Mecanism hidraulic-amortizor, montat în partea superioară a ușii, care asigură închiderea automată a ușii, printr-o mișcare progresiv-amortizată, fără șocuri mecanice sau zgomote supărătoare 


Din punct de vedere al modului de funcționare, sistemele de control acces pot fi:

  •  Cu inteligență centralizată, caz în care deciziile de acces sunt luate de un server central care conține baza de date. În această situație, sistemul funcționează în rețea LAN/WAN. În cazul celor mai multe sisteme de control al accesului, când comunicația cu serverul se întrerupe, decizia revine controller-elor locale. 
  •  Cu inteligență distribuită, caz în care deciziile de acces sunt luate local, de către un controller, evenimentele apărute în sistem putând fi urmărite pe un calculator client.

 

Control Acces:

  •  Proiectare, implementare, mentenanță sisteme de control acces, bariere 
  •  Integrare cu aplicații de pontaj 
  •  Soluții integrare cu sistemele video/audio/telecomunicații
  •  Integrare cu sisteme de ID Management, single sign on, Active Directory/LDAP 

Antiefracție: sisteme integrate de prevenire, detecție și alarmare

Interfonie: sisteme autonome sau integrate cu infrastructura de telecomunicații, analogice/IP

 

Comercializare și servicii pentru următorii producători:

Bosch