Management centralizat / automatizare săli de conferințe

Confortul sălilor de conferințe - asigurat cu soluțiile ATEN

­

 

Conferinţele și ședințele fac parte din procedeele de identificare şi soluţionare a problemelor în companie. Limitarea comunicării, cum este distanţa dintre participanţi sau suportul tehnic pentru prezentări și discuţii, au fost înlăturate prin soluţiile tehnologice de la Romservice Telecomunicații. 

Comunicarea eficientă necesită un cadru de desfăşurare corespunzător. Cu cât cadrul respectiv este mai bine echipat, cu atât mai complicate devin configurarea și optimizarea acestuia privind tehnica folosită. Pregătirea echipamentelor înaintea şedinţelor şi eventuala reconfigurare a acestora în timpul şedinţelor pot fi inconveniente majore, prin disconfortul produs și timpul consumat.

 

 

Romservice Telecomunicații oferă o soluţie hardware şi software de la ATEN, care asigură un control centralizat fără probleme în sălile de conferințe. Utilizarea ușoară a acestei soluții mărește confortul şedinţelor, în care se dezvoltă mai bine creativitatea.

Soluţia ATEN pentru sălile de conferințe este configurată în jurul sistemului de control care integrează toate echipamentele disponibile: sistemele de conferinţă, de iluminat și audio, display-ul/video-wall-ul și video-proiectorul. Controlul video-proiectorului și sistemului de conferință se face prin interfeţele Serial disponibile, în timp ce ecranele pentru prezentări şi DVD playerul - prin interfeţe IR implementate prin porturile dedicate. Prin canalele cu funcţie de releu, sunt controlate sistemul de iluminat și ecranul de proiecție.Comutarea rapidă între soluţiile de afişaj, precum şi între sursele de semnal A/V, este facilitată de switch – o soluţie HDMI 8x8 cu funcţie integrată de ajustare automată a rezoluţiei. Astfel, echipamentul transformă automat şi în timp real rezoluţia semnalului video de intrare în rezoluţia cerută de echipamentul de afişare, ceea ce înseamnă că participanţii la şedinţă nu vor trebui să ajusteze manual acest detaliu tehnic. În plus, tehnologia Seamless Switch garantează comutarea fără întârzieri şi redarea fără întreruperi pe afişajul de tip Video Wall. Iar prin adăugarea de repetoare HDMI cu funcţie de separare a conţinutului audio, se realizează controlul separat pentru sunet, care este direcţionat către sistemul audio disponibil, indiferent de sursa semnalului. Funcţionalitatea este asigurată prin intermediul interfeţei, cu care se conectează la sistemul de control.

 

 

Sistemul de control ATEN este complex și puternic, dar uşor de configurat, datorită software-ului utilitar de configurare cu o interfaţă grafică intuitivă, uşor de utilizat, care nu necesită cunoştinţe de programare. Procesul aparent complicat de configurare a echipamentelor hardware este simplificat prin patru paşi simpli: crearea unui proiect, alegerea dispozitivelor, configurarea utilizatorilor şi încărcarea profilurilor. Utilitarul asigură personalizarea interfeţei de control prin introducerea sau escoaterea imaginilor şi pictogramelor, prin simplul drag-and-drop. Este posibilă o gamă largă de modificări, cum sunt fundalurile și butoanele, precum și adăugarea siglei companiei. Acest software conține o bibliotecă de peste 10 000 drivere și asigură astfel integrarea rapidă în soluţie a unei largi game de echipamente. Controlul întregii soluţii este posibil de pe orice dispozitiv iOS, Android sau Windows, cu ajutorul aplicaţiilor compatibile din magazinele de aplicaţii ale celor 3 platforme. Accesul utilizatorilor la întreaga soluţie ATEN este restricţionat prin parolă de autentificare pentru asigurarea securității informațiilor.

 


Comunicarea este mai eficientă și modernă cu soluţia completă de control de la ATEN. Se elimină timpul alocat pregătirii sălii de şedinţe şi problemele tehnice din timpul şedinţelor, cauzate de  schimbarea surselor de semnal A/V sau a echipamentelor de afişare folosite, precum şi de necesitatea ajustării sistemului de iluminare. Conectarea şi deconectarea cablurilor sunt astfel înlocuite de simple atingeri ale unui ecran tactil, într-o manieră mult mai elegantă şi mai adecvată pentru un mediu de afaceri modern. Astfel se obţine eficientizarea şedinţelor prin reducerea timpului alocat organizării şi desfăşurării acestora. Participanții vor avea mai mult timp pentru alte activităţi creative. Disconfortul pe care îl provoacă organizarea și desfășurarea ședințelor în rândul participanților este eliminat, generând o atmosferă de muncă mai relaxată, propice pentru creativitate. Sălile de conferințe capătă o imagine elegantă, modernă, de un profesionalism aparte, ceea ce va atrage respectul şi admiraţia partenerilor, contribuind la dezvoltarea ulterioară a unui portofoliu de clienţi impresionant.

 

Comercializare și servicii pentru următorii producători:

ATEN